Direct naar de inhoud van deze pagina

Ik wil chauffeur worden

Nederland telt ruim 4 miljoen ouderen en 25 procent daarvan voelt zich eenzaam. Dat komt vooral, omdat ze niet meer mobiel zijn of omdat hun netwerk steeds kleiner is geworden. Ook in Oosterhout zitten veel mensen met een sociaal- en mobiliteitsprobleem gedwongen achter de geraniums. ANWB AutoMaatje biedt de mogelijkheid om weer mee te doen in de maatschappij. Met behulp van kennis, ervaring en materiaal van de ANWB, ging ANWB Automaatje Oosterhout van start op 25 januari 2018. Nu, na bijna een jaar, is de mijlpaal bereikt van ruim 250 ritten gemiddeld per maand. AutoMaatje is een groot succes. Vervoer van deur tot deur met of zonder begeleiding, het blijkt in een behoefte te voorzien.

Inmiddels beschikt Oosterhoutvoorelkaar over een team waarin 26 vrijwilligers als chauffeur actief zijn bij AutoMaatje. De chauffeurs ondersteunen elkaar en hebben regelmatig een bijeenkomst om ervaringen met elkaar te delen. Bij het indelen van de aangevraagde ritten, wordt rekening gehouden met de voorkeuren van de chauffeurs. De een heeft bijvoorbeeld graag vaste ritten, terwijl de ander juist houdt van afwisseling.

Wil jij ook AutoMaatje worden?

Beschik jij over een APK-gekeurde auto en heb je daarvoor een WA met inzittenden verzekering?Ben je in bezit van een geldig rijbewijs B en ben je bereid een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG, uiteraard door ons vergoed) aan te vragen? Heb je vrije tijd ter beschikking, ga je graag om met mensen en wil je je auto inzetten om stadsgenoten te vervoeren? Dan ben jij degene naar wie we op zoek zijn!

Als vrijwilliger ontvang je een vergoeding van € 0,30 per gereden kilometer voor het gebruik van je auto. Daarnaast is het een prima gelegenheid om je netwerk uit te breiden, want je leert collega's en klanten kennen. Je doet dus niet alleen iets voor een ander, maar het levert je zelf ook veel voldoening op.

Iets voor jou? Meld je dan aan. Maak een account aan op www.oosterhoutvoorelkaar.nl en reageer op de vacature. Maar je kunt ons ook bellen 0162-471115 of mailen info@oosterhoutvoorelkaar.nl. Of kom eens langs bij onze vrijwilligerswinkel, Arendshof 83 (Hemaplein). De koffie staat klaar!


Heb je al een account op Oosterhoutvoorelkaar? Reageer dan op de vacature.