Direct naar de inhoud van deze pagina

Ik wil chauffeur worden

Nederland telt ruim 4 miljoen ouderen. 25 procent daarvan voelt zich eenzaam. Dat komt vooral omdat ze niet meer mobiel zijn.

Ook in de gemeente Oosterhout zitten veel mensen met een sociaal en mobiliteitsprobleem gedwongen achter de geraniums. Vaak met eenzaamheid tot gevolg. Met ANWB AutoMaatje kunnen zij weer meedoen in de maatschappij.

Even een boodschap doen of een partner in het verzorgingstehuis bezoeken is niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Met Automaatje willen wij mensen helpen mobiel en actief te blijven. Doordat de ANWB al haar kennis, ervaring en materiaal ter beschikking stelt, kunnen gemeenten snel en zonder grote investering deze vervoerservice opzetten. Hierdoor is dit project al in verschillende Gemeenten in Nederland met succes ingevoerd.

Hoe word je automaatje?

Doe je graag iets voor een ander? Meld je dan aan als vrijwilliger bij Oosterhoutvoorelkaar en vervoer jouw minder mobiele ' buren' in je eigen auto. Je krijg als vrijwilliger een kleine vergoeding van € 0.30 per kilometer plus eventuele parkeerkosten. Je auto moet APK gekeurd zijn en minimaal een WA-verzekering met inzittenden dekking hebben. Vrijwilligers zijn over het algemeen jonger dan 75 jaar en er kan om een Verklaring Omtrent Gedrag gevraagd worden. Je hoeft geen ANWB-lid te zijn.

Heb je al een account op Oosterhoutvoorelkaar? Reageer dan op de vacature.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Oosterhoutvoorelkaar op telefoonnummer 0162 471115 of per mail info@oosterhoutvoorelkaar.nl

Aanmeldingsformulier chauffeur downloaden