Direct naar de inhoud van deze pagina

Onafhankelijk adviseur: Blijf jij door de bomen het bos zien?

Titel:
Onafhankelijk adviseur: Blijf jij door de bomen het bos zien?
Plaats:
Oosterhout
Categorie:
Bestuur & strategie, Coördineren & regelen (bv. evenementen), Financieel & juridisch
Geschikt voor:
onbetaalde hulp van een vrijwilliger
Tijdsbesteding:
regelmatig
Bekeken:
131 keer
Tip anderen via:

Beschrijving van de vraag

Mensen die in contact komen met de WMO ( Wet Maatschappelijke Ondersteuning), omdat ze een voorziening nodig hebben, raken soms verstrikt in een woud van regels, papieren, mogelijkheden en onmogelijkheden. Vanaf 1 juli kunnen inwoners van Oosterhout hiervoor terecht bij vrijwilligers van de nieuwe dienst “Informele Onafhankelijke Cliëntondersteuning”. Ben jij de onafhankelijke persoon, die het een uitdaging vindt om kortdurend mensen te helpen hun weg te vinden binnen het sociaal domein? Dan zoeken we jou!

Wat ga je doen?

Een onafhankelijk cliëntondersteuner denkt met iemand mee, helpt iemand zijn situatie op een rijtje te zetten en kan vervolgens de hulpvraag helder onder woorden brengen. Je geeft informatie over voorzieningen en ondersteuningsmogelijkheden en helpt bij het maken van keuzes hierin. Waar nodig bied je ook praktische ondersteuning, bijvoorbeeld bij het maken van afspraken met instanties of het aanwezig zijn bij gesprekken.

Wie ben jij?

Ben jij empathisch, heb je een open houding, heb je respect voor anderen en kun je discreet omgaan met de privacy van anderen? Durf je grenzen te stellen en kun je ook loslaten? Kun je goed luisteren naar wat de ander vraagt of zegt? Kun je relativeren en werk je graag met anderen samen? Kortom, beschik je over de juiste vaardigheden en heb je affiniteit met de WMO? Dan komen we graag met je in contact.

Wat bieden wij?

Als vrijwilliger word je natuurlijk niet “voor de leeuwen gegooid”. Je krijgt een opleiding van twee dagen en ondersteuning van een beroepskracht. Je komt te werken in een fijn team (pool van vrijwilligers) en werkt nauw samen met professionele cliëntondersteuners. Als de vraag te complex of langdurig wordt, nemen zij het van je over.

Spreekt de taak van onafhankelijk cliëntondersteuner je wel aan en heb je per week 1 à 2 dagdelen beschikbaar om hieraan te besteden? Of heb je behoefte aan meer informatie?

Neem dan contact op met Nathalie door een bericht te sturen.

  • Deze vraag is geplaatst door een organisatie
  • De vraag van Natalie is bekeken door de helpdesk
  • Natalie is eerder via deze website geholpen
Laat Natalie weten dat je interesse hebt Stuur een bericht
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Surplus Welzijn Oosterhout
Geplaatst door:
Profielfoto van Natalie
Geplaatst op 24.04.2018
50% profielsterkte
Bedankt voor het melden

Meer vragen van Natalie namens Surplus Welzijn Oosterhout

  Omschrijving van de vraag Plaats Categorie
  Ben jij één van onze toekomstige Vrijwilligerscoaches? Oosterhout Marketing, communicatie & PR, Bestuur & strategie, Coördineren & regelen (bv. evenementen)