Vacature gastvrouw/gastheer (vrijwilliger)

Vacature gastvrouw/gastheer (vrijwilliger)

Tijdsbesteding:
regelmatig
Plaats:
Oosterhout-Centrum
Categorie:
Gastvrouw / -heer, Marketing, communicatie & PR, Coördineren & regelen (bv. evenementen)
Tip anderen via:

Vacature gastvrouw/gastheer (vrijwilliger)

Poppy’s is een ontmoetingsplek voor mensen die direct of indirect geraakt zijn door kanker. We bieden psychosociale ondersteuning, organiseren (informatie)bijeenkomsten en bieden workshops/activiteiten aan die gericht zijn op ontspanning, zingeving en verwerking. Poppy’s telt bijna 60 vrijwilligers. En voor het gastteam zijn we op zoek naar nieuwe krachten.

Wat ga je doen?
Als gastvrouw of gastheer ben jij het visitekaartje van Poppy’s. Je ontvangt (nieuwe) gasten en geeft hen optioneel een rondleiding. Als de gast dit wenst, plan je een kennismakingsgesprek, waarin de gast kan vertellen wat hem brengt naar Poppy’s. In de huiskamer ontvang je meerdere gasten, bied je hen een kop koffie/thee aan en bied je informele zorg in een informele sfeer. Dit kan een gesprek zijn over zijn/haar proces of je richt je op het begeleiden van het groepsproces, als er een gesprek met meerdere gasten ontstaat.
Daarnaast ondersteun je de workshopgever. Je werkt altijd samen met een ander gastteamlid, zodat je kunt sparren en reflecteren. Gezamenlijk sluit je de ochtend/middag af en zorg je dat het huis weer netjes en schoon achtergelaten wordt.

Onze verwachtingen
Wij vinden het belangrijk dat onze gasten zich gezien, gehoord en begrepen voelen. Zij staan centraal. Onze kernwaarden zijn aandacht, respect en vertrouwen en dit straal je dan ook uit. Als gastvrouw of gastheer haal je uitdaging uit een goed gesprek en ben je bereid de ander écht te ontmoeten; je bent in staat om achter het verhaal te kijken en bent niet bang om door te vragen. Zelfreflectie is een van de aandachtspunten. Zeg je ja tegen Poppy’s, dan verwachten we ook dat je er volledig voor gaat.

Wat bieden wij jou
Als je vrijwilliger wordt bij Poppy’s, word je ontvangen door een enthousiast team met vrijwilligers. Allemaal positief gedreven om de gast te ondersteunen in zijn/haar proces. Een warm bad. Bij aanvang ga je deelnemen aan een verplichte driedaagse basistraining en bieden we je regelmatig verdiepingstrainingen. Je krijgt een vrijwilligersovereenkomst zodat je verzekerd bent en is er wekelijks mogelijkheid om te sparren/reflecteren met de coördinator. Je krijgt jaarlijks een evaluatiegesprek en neemt deel aan intervisie/teambijeenkomsten of groepsbijeenkomsten. Kortom, een mooie mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen. Daarnaast krijg je er een hoop gezelligheid voor terug!

Enthousiast?
Spreekt deze vacature jou aan, neem dan contact op door een berichtje te sturen.
Zodra we jouw bericht hebben ontvangen, krijg je van ons een inschrijfformulier en word je uitgenodigd voor een gesprek. Wie weet tot ziens!

  • De vraag van Marjan is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Oosterhoutvoorelkaar
  • Marjan is eerder via deze website geholpen
Laat Marjan weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de vraag: "Vacature gastvrouw/gastheer (vrijwilliger)" van Marjan.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere Oosterhoutvoorelkaar deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Inloophuis Poppy's
Geplaatst door:
Profielfoto van Marjan
65% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Marjan
  • De vraag van Marjan is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Oosterhoutvoorelkaar
  • Marjan is eerder via deze website geholpen