Enthousiaste schrijver met muziekfeeling

Plaats:
Dorst, Strijen
Categorie:
Computer, Taal & lezen, Digitaal & IT
Tijdsbesteding:
regelmatig
Tip anderen via:

Enthousiaste schrijver met muziekfeeling

Werkzaamheden:
Het schrijven en/of vertalen van muziek-artikelen; cd-recensies, artiesten-info, concertrecensies e.d. voor het maandelijks verschijnende mini magazine 'Track' van de SR&BB (Stichting Rhythm & Blues Breda). Hier komt redelijk veel Internet-researchwerk van jou bij te pas. (bekijken van interessante muziekwebsites om nieuwtjes, inspiratie en ideeën op te doen)

Wat vragen wij van je:
Enige creativiteit en goede taalvaardigheid NL en Engels.
Als je Feeling met Blues- Roots-, Soul-, Rhythm & Blues- en aanverwante muziek hebt, is dat een pre, maar dat is niet strikt noodzakelijk.

Wat heeft de organisatie te bieden:
Gratis bezoek(en) van Blues / Rhythm&Blues concerten (incidenteel), 1x per jaar een feestavond en zo nu en dan krijg je een cd opgestuurd om te recenseren (meestal mp3 of FLAC via 'WeTransfer').
Veel vrijheid bij de onderwerp-keuze.
Mogelijkheid voor een vaste eigen rubriek.
Graag werken wij, na gebleken geschiktheid, voor lange tijd met je samen.

Wat maakt het werk de moeite waard:
Uitdagend om hierin je creativiteit en schrijverstalenten kwijt te kunnen. Je wordt zowel lokaal als nationaal en zelfs internationaal gelezen(website).

Werktijden:
Niet relevant; je bepaalt zelf je werktijden, maar er is echter wel een deadline voor het aanleveren van de kopij. (de 20e van iedere maand)

Aannameprocedure:
Gelieve per e-mail te reageren, waarna er z.s.m. contact met u zal worden opgenomen voor een nadere afspraak, die in eerste instantie zal bestaan uit het schrijven van een proef-artikeltje. Na gebleken geschiktheid volgt een gesprekje waarin evt. de voorkeuren en verder alle relevante zaken besproken zullen worden.

Wij zijn op zoek naar serieuze vrijwilligers, voor langere tijd, die een bijdrage willen leveren aan ons mini-magazine "Track", wat digitaal, in kleur wordt gepubliceerd op onze website en Facebook. Daarnaast verschijnt het blad ook in een gedrukte zwart/wit oplage van ca. 650 exemplaren p/m, die wordt verspreid in diverse locaties in Breda en omgeving (Cultuurpunt, bibliotheek, platenzaken, café's, VVV enz.)
Track verschijnt 1 x per maand, met uitzondering van juli/augustus; in deze vakantiemaanden wordt het magazine als een dubbel-nummer uitgebracht (dus voor deze 2 maanden) en derhalve dient de kopij dan rond 20 juni voor twee maanden aangeleverd te worden.
Het werk kan bestaan uit het zelf schrijven, of het vertalen van artikeltjes, cd-recensies, nieuwtjes, concertverslagen, interviews met muzikanten, historische feiten, enz. enz. kortom: alles wat interessant is voor jou om over te schrijven en om te lezen voor onze doelgroep. Ook een vaste column behoort tot de mogelijkheden.
Een keer per maand (voor de 20e) lever je de kopij per e-mail aan. Hiervoor kun je dus je eigen tijd indelen en ook zoveel tijd nemen als je wilt. Verder heb je veel vrijheid in de onderwerpkeuze, als het maar actuele thema's zijn en te maken hebben met de muziek-genres: Blues, Rhythm & Blues, Blues-Rock, Country-Blues, Jazzy-Blues, Afro-Blues, Soul, Roots, Americana, Singer/Songwriter en aanverwante stijlen. Je werkt wel in overleg met de hoofdredacteur, maar verder zo zelfstandig mogelijk, wat inhoudt dat je veel Internet-research zult moeten doen. Soms krijg je een cd opgestuurd om te recenseren en soms krijg je een entree-ticket voor een concert in b.v. Mezz om te recenseren, maar alleen als jij dat wilt (het is dus geen dwang of must). Ook goede nieuwe ideeën voor interessante onderwerpen worden op prijs gesteld. Het is dus een zeer afwisselende taak, die je zo boeiend kunt maken als je zelf wilt.

  • Deze vraag is geplaatst door een organisatie
  • De vraag van Ger is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Bredavoorelkaar
  • Ger is eerder via deze website geholpen
Laat Ger weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
 

Veiligheid voorop: Log in of registreer!

Telefoonnummer bekijken? Vul hieronder snel je gegevens in of log in met je account.

Log in of registreer!

Veiligheid voorop. Vul hieronder snel je gegevens in of log in met je account om het telefoonnummer te zien.

Geplaatst door:
Profielfoto van Ger
Ger
55% profielsterkte
Bedankt voor het melden
  • Deze vraag is geplaatst door een organisatie
  • De vraag van Ger is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Bredavoorelkaar
  • Ger is eerder via deze website geholpen
Tijdsbesteding:
regelmatig
Bedankt voor het melden