Direct naar de inhoud van deze pagina

Berry geeft advies

Oosterhoutvoorelkaar.nl

De website van Oosterhoutvoorelkaar trok mijn aandacht

Berry Verhoof combineerde na zijn pensionering het nuttige met het aangename door vrijwilliger te worden bij Oosterhoutvoorelkaar.

Als manager in de detailhandel, had hij veel te maken gehad met planning, organisatie, marketing en communicatie. Toen Berry binnenstapte bij Oosterhoutvoorelkaar, omdat hij vrijwilligerswerk zocht waarbij hij zijn kennis en ervaring kon inzetten, had het team daar wel oren naar. Hoe werf je nieuwe vrijwilligers? Waarmee trek je de aandacht van potentiële vrijwilligers? Hoe ondersteunen we de organisaties die een beroep op ons doen en hoe houden we de relatie levend? Allemaal onderwerpen die het team bezighielden en waarbij een vrijwilliger erg welkom was. "Na een oriënterend gesprek in een prettige sfeer, wist ik dat ik bij Oosterhoutvoorelkaar waarschijnlijk kon vinden wat ik zocht", aldus Berry. Sinds enkele maanden is hij er nu werkzaam als vrijwilliger met als belangrijkste taak het relatiebeheer.

Website mooi en ruim van opzet

"Ik wist al, dat ik niet alleen maar thuis wilde zitten na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Ik vind het belangrijk dat je op een leuke manier bezig blijft en dan tevens iets nuttigs doet voor de maatschappij". Berry kende het VIP (Vrijwilligers Informatie Punt), dus ging daar op zoek naar geschikt vrijwilligerswerk. Omdat het VIP ondertussen was opgeheven, kwam hij terecht op de website van Oosterhoutvoorelkaar. De website trok meteen zijn aandacht. "Mooi en ruim van opzet en ik vond er veel relevante achtergrondinformatie. Het is prachtig om te zien hoe vraag en aanbod zichzelf reguleert op deze manier. En daar waar het niet vanzelf gaat, kan het team een handje helpen". Eind 2015 ging Berry met pensioen. Het jaar daarop was een gezellige tijd met veel vrijheid, maar na verloop van tijd begon het toch te kriebelen en wilde hij weer actief aan de slag. Vrijwilligerswerk lag het meest voor de hand.

Cursusaanbod

"Wat ik goed vind aan Oosterhoutvoorelkaar, is de compleetheid. Mensen kunnen hulpvragen of hulpaanbod zelf op de site zetten, maar op de site is ook een ruim cursusaanbod te vinden. Misschien iets waar je niet direct aan zou denken, maar het is wel goed dat een organisatie die met vrijwilligers werkt, ook nadenkt over de ontwikkeling van die vrijwilligers". Op de website staat een aantal links naar online trainingen, die zinvol kunnen zijn voor vrijwilligers die bepaalde vaardigheden verder willen ontwikkelen. Maar het gaat niet alleen om online trainingen. Het aanbod is divers.


Berry

Vrijwillig, maar niet vrijblijvend

Berry is van mening dat vrijwilligerswerk het mes aan twee kanten doet snijden. Het geeft veel voldoening om je vrije tijd zinvol te besteden door iets voor een ander te doen. "Het verrijkt je leven en als je dat zelf ervaart, blijkt het ook geen probleem te zijn dat er op je gerekend wordt. Dan merk je dat het niet meer erg is dat vrijwilligheid iets anders is dan vrijblijvendheid".

Advies bij het vinden van vrijwilligers

Organisaties die het moeilijk vinden om vrijwilligers te werven, die geen pakkende manier weten te bedenken voor hun vacatures, kunnen via Oosterhoutvoorelkaar bij Berry terecht voor advies en hulp. "Zodra er een verzoek binnenkomt, neem ik contact op om een afspraak te maken. Met mijn kennis en ervaring komen we vaak samen op ideeën waar eerder niet aan werd gedacht. Elke vrijwilligersvacature die we op die manier kunnen invullen, levert voldoening op".

Berry en het team van Oosterhoutvoorelkaar zijn te bereiken via de website www.oosterhoutvoorelkaar.nl. Mailen kan ook: info@oosterhoutvoorelkaar.nl.

Op woensdag- en donderdagmorgen is er tevens een inloopspreekuur van 09.00 tot 12.00 uur aan de Klappeijstraat 44A. Dan is Oosterhoutvoorelkaar ook telefonisch bereikbaar op nummer: 0162-471113

Oosterhoutvoorelkaar "Sterk in vrijwilligerswerk"

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen