Direct naar de inhoud van deze pagina

Een warm bad

Wat je geeft als vrijwilliger, levert je zoveel op!

Vrijwilliger bij de Pannehoef een warm bad

Het was er een tijdje stil, omdat er verbouwd zou worden. Maar de Pannehoef is weer helemaal in bedrijf. Er wordt hard gewerkt, waar nodig worden aanpassingen aangebracht en de vrijwilligers gaan er weer voor met hart en ziel.

Bij binnenkomst in de kleurrijke hal, ontmoeten we Henri en Caroline, twee vrijwilligers die verknocht zijn aan de Pannehoef. Er is koffie en al snel ontstaat er een geanimeerd gesprek. De passie van beiden spat er vanaf. Henri raakte 3 jaar geleden door een faillissement zijn baan kwijt. Dat was een nare periode en eenzaamheid lag op de loer. "Ik kon het me destijds niet voorstellen, maar achteraf gezien heeft die periode mijn leven verrijkt", opent hij het gesprek. "Vanaf het moment dat ik hier terecht ben gekomen, heb ik zoveel lieve leuke mensen ontmoet, dat ik me realiseer dat ik het jaren geleden al had moeten doen. Wat ik hier heb gevonden, is zoveel meer waard dan een dik salaris. Wat je geeft als vrijwilliger, levert je zoveel op! Met Caroline en haar man is een echte vriendschap ontstaan, maar ook van mijn andere collega's ontvang ik veel zorg en warmte. Niemand vergat me toen ik minder mobiel was door een blessure". Omdat Caroline ook een baan heeft, werkt ze minder uren dan Henri in de Pannehoef, maar beiden horen inmiddels "bij het meubilair" en ze vertellen vol passie. "We vormen samen met de andere vrijwilligers een warm team, hebben belangstelling voor elkaar en helpen elkaar waar nodig. In die sfeer is het helemaal geen opgave om vrijwilliger te zijn", zegt Caroline.

ProductieHuis De Pannehoef, in de volksmond kortweg De Pannehoef genoemd, biedt Oosterhouters de kansen om hun creatieve talenten in de breedste zin van het woord, te ontplooien en samen met anderen tot grote hoogte te brengen. De nadruk ligt vooral op podiumkunsten, maar er is meer mogelijk. Henri denkt meteen aan het kindercarnaval, dat jaarlijks wordt georganiseerd. Henri: "Het kindercarnaval is echt genieten. Dan zie je, hoe belangrijk deze voorziening is voor de mensen in de buurt. De blije gezichten van de kinderen, maken het werk dat we dan doen, heel licht en de saamhorigheid is groot".

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen