Het verhaal van Christiaan
Christiaan, een enthousiaste dertiger, kreeg het vrijwilligerswerk met de paplepel ingegoten. Inmiddels helpt hij alweer bijna 3 jaar bij de Eetkamer. Hij helpt kok Eugène bij het bereiden van maaltijden, die een keer per week, voor een klein bedrag per persoon, genuttigd kunnen worden; afwisselend in de Bunthoef of bij Floralia. Werken in de horeca zit in zijn bloed. Vanaf het moment dat hij mocht werken, stond hij, naast zijn reguliere werk in de horeca, achter de bar of in de keuken bij TSC. Bij de Buurstede hielp hij bij activiteiten. Zijn vader was beheerder bij Wijkhuis Strijen en daar was Christiaan ook vaak aan de slag. Bij “Eten bij Kees” en “Eten bij ’t Kapelleke”, hielp hij jarenlang mee bij het bereiden van de maaltijden. Hij verhuisde naar Geertruidenberg, maar kon Oosterhout niet missen. Na 2 jaar afwezigheid keerde hij terug, ging meteen weer aan de slag als vrijwilliger bij de Eetkamer en kwam op die manier in contact met Oosterhoutvoorelkaar. Nu zijn baan door corona stilligt, pakt hij als vrijwilliger mee aan en hij vindt het fantastisch. Zolang het maar werk is, dat met horeca te maken heeft.
“Probeer het gewoon eens. Niet geschoten is altijd mis, maar wie weet wat het je oplevert”
Christiaan geniet van de waardering die hij als vrijwilliger krijgt, van de praatjes tussendoor, het lachen en het dollen. “Wat is nou een leukere combinatie, dan doen wat je leuk vindt en er ook nog anderen blij mee maken? Als je het een ander naar de zin maakt, ontvang je zoveel terug, dat je zelf ook een leuker leven hebt”. Wat zou Christiaan zijn leeftijdsgenoten aanraden? “Probeer het gewoon eens. Niet geschoten is altijd mis, maar wie weet wat het je oplevert”.