Direct naar de inhoud van deze pagina

Wie kent hem niet?

Joost Roovers, wie kent hem niet?

Joost Roovers, wie kent hem niet?

Joost Roovers zijn betrokkenheid bij Oosterhout, zijn geboortestad, is groot. Waar je ook komt, kom je hem tegen, al of niet met zijn telefoon in de aanslag om te filmen wat hij ziet en doet, want hij is een fanatieke vlogger.

Hij is verknocht aan Oosterhout en het deed hem zeer dat Oosterhout een aantal keren negatief in beeld kwam. Dat deed hem besluiten om ook de positieve kant vaker naar voren te brengen, maar de vraag was hoe. Zijn vrienden brachten hem op het idee om een vlog te beginnen. Joost vroeg zich af wie daarop zat te wachten. Ze haalden hem over om er toch mee te starten. "In het begin vond ik het heel onnatuurlijk om al filmend rond te lopen. Maar dat wende snel". Joost filmde vooral de dingen die minder aandacht krijgen van de reguliere media, zoals de vrijwilligers die een keer per maand in Oosterheide het vuil oprapen. Hij filmde het zeemeerminzwemmen in de Warande en hij was erbij in 2018 toen het Zak in As Kruis werd uitgereikt. "Ik kom echt op heel veel plekken waar ik anders niet geweest zou zijn en mijn netwerk is enorm uitgebreid. Maar ik merk ook dat ik tijdens het vloggen makkelijk contact maak. Mensen deinzen soms terug voor een officieel interview, maar het vloggen is heel laagdrempelig ".

Het aller belangrijkst aan de activiteiten van Joost, is zijn maatschappelijke betrokkenheid. Om die reden werd hij in het jaar 2018 "Oosterhouter van het jaar". Samen met 4 anderen was hij genomineerd, allemaal mensen met een grote achterban in Oosterhout, maar Joost won de verkiezing. "Het is niet alleen dat mijn netwerk veel groter is geworden, maar mijn betrokkenheid bij Oosterhout en de Oosterhouters geeft ook zin aan mijn leven".

Oosterhoutvoorelkaar probeert het vrijwilligerswerk ook te promoten onder jongeren. Joost kan het van harte aanbevelen. "Je bent op een makkelijke manier tussen de mensen, er gaan heel veel deuren voor je open en het geeft een goed gevoel om, op welke manier dan ook, iets bij te dragen aan het beter maken van je eigen stad". Oosterhoutvoorelkaar hoopt dat jongeren door het verhaal van Joost geïnspireerd raken en zich gaan afvragen op welke manier zij hun maatschappelijke betrokkenheid kunnen vergroten. De website van Oosterhoutvoorelkaar biedt een laagdrempelige mogelijkheid voor jongeren om vrijwilligerswerk te vinden dat bij hun past. Dat kan zonder tussenkomst van het team van Oosterhoutvoorelkaar, maar natuurlijk zijn de mensen van Oosterhoutvoorelkaar altijd bereid om te adviseren hoe tot een goede match gekomen kan worden.

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen