Direct naar de inhoud van deze pagina

Introductie Lotte

Hoi ik ben Lotte.

Ik ben 18 jaar oud en studeer Sociaal maatschappelijke dienstverlening aan het ROC Tilburg. Voor mijn opleiding loop ik 3 dagen in de week stage bij Oosterhoutvoorelkaar. Dit is een online platform voor vrijwilligerswerk.

Zelf heb ik ook ervaring met vrijwilligerswerk. In de zomer ben ik mee geweest met de stichting Herwonnen levenskracht. Deze stichting werkt alleen maar met vrijwilligers. De vrijwilligers worden gekoppeld aan 1 of 2 gasten, deze gasten hebben een beperking. Dit kan verstandelijk of lichamelijk zijn. Wij gaan dan met z'n allen een week op vakantie en doen veel leuke dingen. Zelf vind ik het erg leuk en ga ik elk jaar met veel plezier mee. Ik vind het mooi om iets voor een ander te doen. Het hoeft niet veel te zijn. Het is geweldig om het geluk van deze mensen te zien. En er zijn veel meer leuke dingen om te doen als vrijwilligerswerk.

In mijn vrije tijd kijk ik graag een serie op Netflix en in het weekend ben ik vaak te vinden in de stad. Ook doe ik vaak leuke dingen met mijn vrienden en als ik zin heb ga ik naar de sportschool.

Wat ik wil bereiken op mijn stage is dat ik vrijwilligerswerk wil promoten onder de jongeren. Ik wil laten zien dat het ook leuk kan zijn! Waarom is vrijwilligerswerk nou zou belangrijk? Ook wil ik leren hoe ik hulpvragen kan achterhalen en mensen kan koppelen. Wat willen de mensen en hoe kunnen wij ze helpen.