Direct naar de inhoud van deze pagina

Je bent niet in je eendje #samentegeneenzaamheid

Oosterhoutvoorelkaar laat deze week de eendjes los. Tover een glimlach op iemands gezicht en schrijf een lieve boodschap.

Badeendjes als symbool tegen eenzaamheid

Met deze actie vraagt Oosterhoutvoorelkaar aandacht voor eenzaamheid in Oosterhout. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 1 op de 3 Nederlanders zich wel eens eenzaam voelt. Dat geldt ook voor de inwoners van de gemeente Oosterhout. Eenzaam ben je niet in je "eendje", want naar schatting 18.000 duizend Oosterhouters voelen zich wel eens eenzaam. Eenzaamheid wordt vaak geassocieerd met ouderen, maar het zijn niet alleen ouderen die zich eenzaam voelen. Ook door een verhuizing, ziekte of ziekte van een familielid kun je je ineens eenzaam voelen. Het is moeilijk om de eenzaamheid van iemand weg te nemen, maar kleine dingen zijn vaak voldoende om in ieder geval even het gevoel te geven dat je niet alleen bent.

Wij nodigen je uit om tijdens de week tegen eenzaamheid van donderdag 27 september tot en met vrijdag 5 oktober onze vrijwilligerswinkel te bezoeken, bij Oosterhoutvoorelkaar, Arendshof 83. ( tegenover de Hema en naast Ruud Beins). Kom een kopje koffie drinken, schrijf een lieve boodschap voor een van de eenzame Oosterhouters op een kaartje en hang het kaartje aan een van de 100 eendjes die bij ons rondzwemmen.

Honderd berichtjes

We hopen dat alle 100 eendjes worden beschreven met een lief berichtje door inwoners van Oosterhout. Deze bemoedigende badeendjes worden verspreid onder inwoners van Oosterhout die zich soms of regelmatig eenzaam voelen. Wij kennen er wel een aantal, u toch ook? Verras diegene dan met een eendje uit ons bad. Maar ook als u zichzelf eenzaam voelt, kom dan eens een eendje uit ons bad bevrijden en maak uzelf blij met de bemoedigende tekst die een andere Oosterhouter voor u heeft geschreven.

Tot snel! De koffie staat klaar!