Jolanda - Vrager namens organisatie

Lid sinds: 10 juni 2014

Plaats:
Oosterheide (Oosterhout NB)
Verklaring Omtrent Gedrag
Ja
Even voorstellen:
Ik ben werkzaam als Vrijwilligerscoördinator bij Mijzo binnen de locaties Buurstede Oosterhout en St. janshof Vlijmen. Ik richt me op het binden, boeien en behouden van de vrijwilligers voor de locaties. Samen met de collega's van welzijn en zorg stemmen we het inzetten van vrijwilligers binnen de locaties af. uiteraard ten gunste van de bewoners.
Mijn ervaring:
Buurstede is een kleinschalige, vooruitstrevende locatie. Door het gebruik van voor de cliënten herkenbare elementen in de inrichting, zoals een oude naaimachine, typemachine of radio hangt er een gemoedelijke en huiselijke sfeer. Tijdens een wandeling door Buurstede ontdekt u al snel de vele beleefhoeken die doen terugdenken aan de goede oude tijd. Denk bijvoorbeeld aan een was- en strijkhoek en een heuse babykamer die dagelijks garant staan voor interactie met de cliënten.

Bewegingsvrijheid
De locatie is volledig gelijkvloers en opgedeeld in vijf verschillende afdelingen die dankzij het opendeurenbeleid allemaal met elkaar verbonden, en voor iedereen toegankelijk zijn. Enkel de voor- en achterdeur van de locatie zijn (nu nog) gesloten. Cliënten kunnen zich verder vrijelijk door het gehele gebouw bewegen. Bewegingsvrijheid staat bij Buurstede dan ook hoog in het vaandel, u brengt de dag door waar en hoe u wilt. Bijvoorbeeld in één van de gezellig ingerichte huiskamers

Tuin
Buurstede is omringt door een prachtige tuin die uitnodigt tot een wandeling. De tuin is van binnenuit te benaderen zodat u altijd de mogelijkheid heeft een frisse neus te halen. U kunt vrij door de tuin bewegen. Ontdek de bushalte, spot vogels in de vogelhuisjes, strijk neer op het terras of ervaar het vakantiegevoel in onze eigen caravan!

Wat Mijzo bijzonder maakt… zijn de vele beleefhoeken die doen terugdenken aan de goede oude tijd

Interactie gegarandeerd
De appartementen
Alle woonruimtes bevinden zich op de begane grond. U heeft een eigen zit-/slaapkamer die u geheel naar eigen smaak en met uw persoonlijke spullen kunt inrichten. Het gebruik van lichte kleuren, de grote ramen en de aangrenzende tuin zorgen voor veel daglicht en voor een connectie met buiten. Daarnaast beschikt iedere afdeling over een gedeelde woonkamer en keuken waar u van harte welkom bent.

Hospice kamers
Buurstede beschikt over zowel afdelingen voor cliënten in het beginstadium, als in het laatste stadium van dementie. Zo is afdeling Heuvel gespecialiseerd in het bieden van palliatieve zorg voor mensen in het laatste stadium van de ziekte. De afdeling beschikt onder andere over twee hospice kamers speciaal voor mensen met dementie in de terminale fase. De kamers bieden een plek waar bij een levensverwachting van drie maanden of minder, specialistische zorg hospicezorg kan worden geboden en waar u in alle rust uw laatste maanden kunt doorbrengen. Wij zijn ervan overtuigd u ook in de laatste fase een zinvolle tijd te kunnen bieden.

Activiteiten
De dagen verlopen bij Buurstede zo veel mogelijk zoals thuis. Zo koken we bijvoorbeeld elke dag verse maaltijden. Houdt u van koken? Dan bent van harte welkom bij het bereiden van de maaltijden. We kijken graag samen met u hoe u uw hobby’s kunt blijven uitoefenen, en we gaan op zoek naar nieuwe hobby’s en activiteiten waar u veel plezier uit haalt. We vinden het namelijk belangrijk dat u binnen Buurstede sociale contacten kunt opbouwen en onderhouden. Zo kunt u onder andere meedoen aan de spelletjesmiddagen, een muzikaal optreden bijwonen of deelnemen aan de beweegactiviteiten.

Ligging
Buurstede is gelegen in de rustige wijk Oosterheide in Oosterhout (Noord-Brabant). De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en er zijn ruime, gratis parkeergelegenheden voor bezoek. Er bevindt zich een klein winkelcentrum op loopafstand.

 • Deze gebruiker is bekeken door de helpdesk
 • Deze persoon staat ingeschreven op Oosterhoutvoorelkaar
 • Jolanda is eerder via deze website geholpen
 • Jolanda heeft 5 aanbevelingen ontvangen

 • Profielfoto van Lucy

  Aanbeveling van: Lucy

  Ontvangen op: 11-02-2020
  Komende zaterdag ga ik voor het eerst meehelpen met bakken bij Oosterheem. Het lijkt mij erg leuk en het klikte ook met Jolanda.
 • Profielfoto van Jan

  Aanbeveling van: Jan

  Ontvangen op: 12-10-2019
  ik heb met haar afgesproken maar dat is op een later tijdstip. daar kan ik nog niet zeggen hoe dat afloopt. Wanneer deze afspraak is geweest laat ik weten wat de uitkomst is.
 • Profielfoto van Hanne

  Aanbeveling van: Hanne

  Ontvangen op: 19-07-2019
  Ben goed ontvangen en Jolanda luisteren naar de wensen van de mensen Ik help graag bij de Valckaert in Oosterhout
 • Profielfoto van Tonny

  Aanbeveling van: Tonny

  Ontvangen op: 16-06-2019
  Jolanda vroeg assistentie bij een op te zetten dansmiddag. We zijn nu met drie vrijwilligers. Ik begon; nam een vriendin mee en die bracht ook weer iemand mee. We hebben het heel gezellig met elkaar. Er wordt fantastisch voor muziek gezorgd. Als we niet met de bewoners kunnen dansen, doen we het met elkaar. Door het personeel wordt prima voor een drankje en een hapje gezorgd!!
 • Profielfoto van Gebruiker

  Aanbeveling van: een Xvoorelkaar gebruiker

  Ontvangen op: 15-08-2017
Jolanda
100% profielsterkte
Aangesloten bij:
Mijzo Buurstede Oosterhout en St. Janshof Vlijmen