Direct naar de inhoud van deze pagina

Tips voor vrijwilligers


Wanneer je een bezoek brengt aan Oosterhoutvoorelkaar worden jouw gegevens en privacy door ons beschermd. Zelf kun je ook een steentje bijdragen. Bijvoorbeeld door de regels voor veilig internetten te hanteren: verander regelmatig je wachtwoord, let er op dat je uitlogt wanneer je gebruikt maakt van een openbare computer en gebruik de laatste versie van een internetbrowser. Meer tips kun je vinden op http://www.nederlandveilig.nl/veiliginternetten/


Wanneer je via Oosterhoutvoorelkaar contact hebt gelegd met een persoon die hulp nodig heeft, is het verstandig een kennismakingsgesprek te plannen om te kijken of het klikt. Ook hier is bewust omgaan met de veiligheid van belang.

Tips om passend vrijwilligerswerk te vinden

Tip 1: Maak een account aan en bied je hulp actief aan via de website door een aanbod te plaatsen. Ben je even niet beschikbaar? Dan kun je jouw aanbod altijd op 'Niet tonen' zetten via 'Mijn aanbod'.

Tip 2: Bekijk het vrijwilligerswerk beschikbaar op Oosterhoutvoorelkaar via het overzicht van vragen. Hier staan particuliere vragen in van bijvoorbeeld mensen uit jouw buurt maar ook vacatures van organisaties. Heb je iets gevonden dat bij je past? Stuur dan een bericht!

Tip 3: Meer kans maken op een match? Zorg voor een profielfoto en een aangevuld profiel. 89% van de gebruikers vindt dat belangrijk. Als je ingelogd bent, kun je je profiel aanvullen via 'Mijn profiel'.

Tips als je gaat afspreken

Tip 1: Wil je liever niet gelijk thuis afspreken bij een eerste kennismaking? Spreek dan af in een openbare gelegenheid zoals de bibliotheek, of een café in de buurt.

Tip 1: Vraag bij contact om een wettig legitimatiebewijs en controleer dit. Een eerlijk persoon zal hier geen moeite mee hebben.

Tip 3: Vertrouw op je gevoel. Wat voor gevoel wekt de persoon bij je op? Wat maakt dat je je zo voelt? Wil je met deze persoon een persoonlijke band opbouwen?

Tip 4: Maak tijdens het kennismakingsgesprek duidelijke afspraken over de hulp die geboden wordt. Op deze manier kunnen er geen verkeerde verwachtingen ontstaan. Bespreek ook de manier van omgaan met elkaar of eventuele vergoedingen en verzekeringen. Indien gewenst, kun je samen een contract opstellen en ondertekenen.

Tip 5: Houd ons op de hoogte. Heb je het gevoel dat een bepaalde persoon verkeerde intenties heeft? Neem contact met ons op. We helpen je graag verder.